{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Platio 230.000 eura za građevinu koja ne postoji

S
Sarajevo-x.com
29.1.2010. u 20:12
0
4
Platio 230.000 eura za građevinu koja ne postoji
0
Platio 230.000 eura za građevinu koja ne postoji
Ko kaže da tržište nekretninama prolazi kroz loš period? Neki rado ulažu i preko 200.000 eura u građevine koje uopšte ne postoje. Takav je slučaj sa ljubiteljem online igara Erikom Novakom (27), koji je za virtuelnu svemirsku stanicu iz svog džepa dao vrtoglavih 230.000 eura.
Njegovo virtuelno ime je Erik Lightyear, a preskupe piksele platio je na aukciji web igre Planet Calypso.

Ovo je prvi put da je neka osoba uložila toliko novca u digitalnu svojinu, piše list Metro.

Takmičenje koje okuplja preko 800.000 korisnika je besplatno, ali igrači mogu kupovati i prodavati usluge, plaćajući dolarima Projekta Entropia. Deset takvih dolara vrijedi oko 7 eurocenti.

Gospodin Novak iz Kanade, nakon kupovine virtuelne svemirske stanice planira zaraditi novac iznajmljivanjem njenih prostorija, odnosno Kristalne palače, inače popularne baze.

Kreatori igre vjeruju da bi mu to moglo poći za rukom u naredne dvije godine.

"Ovo je sjajna prilika za ulaganje. Planeta Calypso je jedna od sigurnih investicija u današnjoj ekonomiji", kaže Novak. "U igri sam pronašao čak i ljubav, pa sad živimo zajedno u stvarnom životu."

Ipak, ne slažu se svi sa mišlju kako je to bio pametan potez. Jedan od njih je i kritičar kompjuterskih igara Andrew Thomas koji kaže da je "Kanađanin dokazao da se i na glupost može staviti cijena."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: