{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Piton eksplodirao nakon što je progutao aligatora

S
24.5.2007. u 12:12
0
0
Piton eksplodirao nakon što je progutao aligatora
0
Piton eksplodirao nakon što je progutao aligatora
Nije bilo pobjednika u neobičnoj borbi između aligatora dužine 1,8 metara i pitona dužine 3,9 metara koja se dogodila u Floridi. Oba smrtonosna predatora završila su mrtva u močvarama Floride, javlja BBC.
Burmanski piton je pokušao da proguta svog strašnog rivala, ali je pri tome eksplodirao. Ostatke dva gigantska reptila su pronašli rendžeri u Nacionalnom parku Everglades.

Rendžeri su izjavili da piton, koji nije autohtona životinja u području, ugrožava aligatorovu primarnu poziciju u lancu prehrane floridske močvare. Ostaci pitona sa repom žrtve koja je virila iz tijela zmije pronađena je prošle sedmice. Glava pitona nije pronađena.

Ako je piton uspio prvi dograbiti aligatora, mogao je pobijediti u borbi. Aligator je zatim vjerovatno čeljustima grizao unutrašnjost pitonovog stomaka, što je dovelo do "eksplodiranja" pitona, navodi BBC.

Do sada su evidentirana četiri ovakva neobična sukoba, pri čemu je uvijek aligator pobjeđivao ili borba nije imala pobjednika.

Burmanskom pitonu odgovaraju vlažna i topla klima močvara Floride, u kojima živi već 20 godina. Većinu tih pitona u močvaru su ostavili njihovi vlasnici, javlja BBC.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: