Odgovorite nam u anketi
33

Pitali smo umjetnu inteligenciju kako izgledaju savršeni žena i muškarac. Slažete li se s odgovorima?

D. J.
Foto: AI
Sve češće u razgovoru čujemo "Umjetna inteligencija kaže..." ili "Prema umjetnoj inteligenciji..." pa čak i skeptici pogledaju šta "misli" AI o nekoj temi.
I dok neki bježe od umjetne inteligencije i smatraju da će "upropastiti čovječanstvo", drugi vide brojne prednosti koje ona može donijeti, no većina ipak smatra da je zabavno postavljati razna pitanja AI-u.

Mi iz rubrike Magazin smo je pitali do sada ko su najljepši muškarci u BiH, a za koga smatra da su naljepše žene u historiji naše zamlje.

Ovaj put, pitali smo umjetnu inteligenciju kako bi izgledao savršen muškarac prema njenim parametrima.

Naravno, pitali smo i kako izgleda savršena žena.

AI je izbacila više opcija koje možete vidjeti u galeriji, a vaše mišljenje o rezultatima možete izraziti u anketi, i naravno u komentarima.

Inače, za potrebe ovog članka koristili smo Micrpsoftovu tražilicu Bing koja sadrži najnoviju tehnologiju vještačke inteligencije.

Unaprijeđeni Bing koristi ChatGPT tehnologiju kompanije OpenAI, koja je brzo privukla veliku pažnju kada se pojavila prošle godine. Microsoftov potez predstavlja daleko najveću prijetnju Googleu i njegovoj dominaciji kada je riječ o pretraživanju interneta te označava početak bitke "AI oružjem" između kompanija.

ChatGPT tehnologiju je razvila kompanija OpenAI uz podršku Microsofta, a koristi tehnike dubokog učenja za generisanje odgovora poput ljudskih na pretraživanje interneta.