Dobio osam mjeseci zatvora
0

VIDEO / Pijani vozač kamiona vozio u pogrešnom smjeru

Klix.ba
Pedesetšestogodišnji vozač kamiona iz Mađarske je vozio skoro pet kilometara u pogrešnom smjeru na jednom od najprometnijih autoputeva u Engleskoj.

Prije nego je krenuo na put, vozač, koji je identifikovan kao Pal Korbely, je pio rakiju i pivo. Korbely se oko 22:25 zaputio autoputem M6, sa ugašenim svjetlima, dok su se vozači automobila i drugih kamiona trudili da ga izbjegnu.

"Na svu sreću, niko nije poginuo ili teško povrijeđen. Ovo je bio slučaj opasne vožnje koja je predstavljala maksimalnu opasnost po druge učesnike u saobraćaju", kazao je sudija Paul Farrer.

Tužilac Phillip Bradley je za vrijeme suđenja rekao da je Korbely policiji priznao da je cijeli dan pio prije nego je krenuo na put. Međutim, vozač se nije sjećao vožnje po autoputu i sve je vrijeme pitao da li je nekoga povrijedio.

Korbely je u krvi imao dva puta veću količinu alkohola od dozvoljene. Na sudu je priznao sve optužbe, a dobio je osam mjeseci zatvora za opasnu vožnju i tri mjeseca za vožnju u pijanom stanju, koje će služiti istovremeno.