Uhapšen i kažnjen
0

VIDEO / Pijan vozio motorizovani frižider za pivo

Sarajevo-x.com
Chrisu Petrieu iz Australije je oduzeta vozačka dozvola na deset mjeseci i uručena kazna od 365 eura nakon što je vozio motorizovani frižider za pivo, pri čemu je nivo alkohola u njegovoj krvi bio trostruko veći od dozvoljenog.

Dvadesettrogodišnji Chris iz Nossae u Queenslandu je kupio motorizovani frižider za pivo putem eBayja za 600 australskih dolara.

Kada je dobio svoju narudžu, Chris je svoje "vozilo" sastavio uz pomoć prijatelja. Nakon nekoliko pića je odlučio probati svog četverotočkaša.

"Sastavili smo ga veoma kasno. Želio sam obaviti testnu vožnju i to sam i učinio", rekao je Chris.

Prilikom vožnje ga je zaustavila policija i zahtijevala da uradi alkotest, koji je pokazao trostruko veću količinu alkohola u krvi od dozvoljene.

Iako je Chrisov advokat tvrdio da njegov klijent nije znao da se motorizovani frižider tretira kao motorno vozilo, sud ga je proglasio krivim i naredio da plati kaznu od 365 eura, a uz to mu je oduzeta i vozačka dozvola na period od deset mjeseci.

Motorizovani frižider pokreće motor od 50 cc, a maksimalna brzina koju može dostići je 20 km/h. U unutrašnjost frižidera može stati 48 konzervi piva, piše Telegraph.