Govorio i o Jugoslaviji
46

Petogodišnji genijalac pokazao nevjerovatno znanje iz geografije kod Jimmyja Kimmela

Dž. L.
Petogodišnji Arden Hayes osvojio je internet svojom neodoljivom genijalnošću. Gostujući kod Jimmyja Kimmela on je pokazao zavidno znanje o svim zemljama svijeta pa čak i bivšoj Jugoslaviji.

Hayes se već sa četiri godine počeo zanimati za geografiju. On danas zna gdje se nalaze sve zemlje svijeta i koji su njihovi glavni gradovi. I ne samo to. Mali genijalac poznaje i historiju mnogih zemalja.

Kimmel se u emisiji igrao s Hayesom pokazujući mu neku zemlju na karti za koju je on morao reći naziv i glavni grad. Hayes je uspijevao u roku od sekunde reći o kojoj zemlji je riječ i koji je njen glavni grad.

Međutim, u jednom trenutku Kimmel mu je pokazao bivšu Jugoslaviju.

"Ona se raspala na sedam zemalja", rekao je Hayes kao iz topa te nabrojao svih sedam država, što je publika ispratila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Nakon što je Hayes pokazao nevjerovatno znanje iz geografije Kimmel mu je poklonio tablet Sony Xperia. Međutim, petogodišnjak je odbio poklon kazavši kako za Božić planira dobiti iPad.

Međutim, Kimmel je bio primoran izrezati taj dio videa, ali na YouTubeu je i dalje dostupan video Hayesevog gostovanja u emisiji koji je prikupio gotovo deset miliona pregleda.