Petogodišnjak mora platiti kaznu jer nije došao na prijateljev rođendan

Klix.ba
20.1.2015. u 08:23
4
22
Petogodišnjak mora platiti kaznu jer nije došao na prijateljev rođendan
4
Petogodišnjak mora platiti kaznu jer nije došao na prijateljev rođendan
Alex Nash, petogodišnji dječak iz Velike Britanije, odnosno njegovi roditelji Derek Nash i Tanya Walsh, morat će platiti kaznu jer se njihov petogodišnji sin nije pojavio na rođendanu svoga prijatelja.
Oni će morati platiti 15,95 funti, odnosno 20 eura, kazne. Roditelji su, kada je kazna stigla, mislili da je riječ o šali, a onda im je zaprijećeno da će dobiti tužbu ukoliko ne plate.

Stvar je u tome da su se roditelji Alexovog školskog prijatelja istrošili kupivši sve što je potrebno za rođendan te su poslali pozivnice. Alexovi roditelji su obećali da će njihov sin doći, a onda se nije pojavio jer je taj dan proveo sa bakom i dedom.

Majka dječaka koji je slavio rođendan je bila toliko ljuta što je potrošila 20 eura bezveze za gosta više da je odlučila Alexovim roditeljima poslati fakturu i to po njihovom sinu. Alexov otac sada kaže kako to neće platiti, jer je ona bila bezobrazna i na drzak način je tražila da to plati. S druge strane, slučaj je očito zaintrigirao i pravne stručnjake u Britaniji pa su komentirali za BBC kako nijedan sud neće donijeti takvu odluku u korist ljute majke Alexovog prijatelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: