Zanimljivosti
6

Pet najbizarnijih stvari koje su putnici pokušali prokrijumčariti u avion

Klix.ba
Kornjača u hamburgeru, punoglavci u ustima te leševi, nalaze se u top pet najčudnijih stvari koje putnici pokušali prokrijumčariti u avione.

Bizarnu listu napravio je Jetcost koji je otkrio kako je muškarca pokušao ući u avion u Miamiju koji je išao za Brazil sa torbom punom egzotičnih zmija i reptilom u svojim pantalonama.

Na prvom mjestu je putnik Li koji je trebao letjeti avionom u Peking sa kineskog aerodroma Guangzhou Baiyun 2013. godine. Sigurnosni službenici su primijetili čudne izbočine u njegovoj torbi kada je prolazila kroz mašinu za provjere. Ispostavilo se da se u njim nalazila kornjača.

"To je samo hamburger, nije kornjača", kazao je. Preciznije, kornjača je bila sakriveni u hamburgeru.

Na drugom mjestu je američki otac koji je pokušao prokrijumčariti oružje i municiji u igračkama svoga sina. Među njima je bio i Mickey Mouse. Otkrili su ga na aerodromu T.F. Green na Rodosu 2012. godine. Nakon razgovora s njim pustili su ga u avion jer su zaključili da ne predstavlja opasnost.

Na trećem mjestu je Južnokorejanka koja je uhapšena na kineskom Guangzhou aerodromu koja je pokušala proći sigurnosnu kontrolu s ustima punih punoglavaca prošle godine. Izgledalo je kao da žene želi pronijeti flašu s nekom tekućinom i kada su joj službenici osiguranja kazali da popije tečnost ili baci, ona je izabrala prvu opciju, no službenici su primijetili da je nije progutala. Nakon što joj je naređeno da ispljune tečnost izašli su i punoglavci. Kazala je da joj to poklon od prijateljice i da ih nije htjela izgubiti.

Na četvrtom mjestu je muškarac koji je pokušao pronijeti sedam zmija u avion iz Miamija za Brazil, a kornjača mu je bila skrivena u pantalonama. Aerodrom je preuzeo reptile.

Na petom mjestu je možda nabizarniji pokušaj krijumčarenja. Dvije Njemice uhapšene su nakon što su na avion u Liverpoolu pokušale prokrijumčariti tijelo u invalidskim kolicima. Naime, mrtvaca su stavili u kolica i pretvarale se da im je to rođak koji spava, a na očima su mu bile sunčane naočale