|

Penzioneri se upoznali na Facebooku pa se vjenčali

Penzioneri se upoznali na Facebooku pa se vjenčali
4
S
Sarajevo-x.com
12.12.2010. u 12:24
5
komentara
4

dijeljenja
Penzioneri se upoznali na Facebooku pa se vjenčali
Uprkos tome što ona ima 77, a on 82 godine, Barbaru Moore i Laurencea Brocklesbya iz West Yorkshirea spojila je najpopularnija društvena mreža na svijetu - Facebook. Ovi penzioneri Božić će dočekati kao bračni par.
Iako su mnogo stariji od većine ljudi koji inače čavrljaju na FB-u, dvoje staraca sreću su našli jedno u drugom upravo zahvaljujući toj mreži.

Moore je počela koristiti kompjuter prije četiri godine, kada joj je suprug preminuo. Njena djeca i unuci pokazali su joj kako da otvori profil na Facebooku, a ova nekadašnja medicinska sestra potom je krenula u potragu za starim prijateljima s posla. Također je potražila nove prijatelje i tako našla Brocklesbya.

Brocklesby je prije 16 godina postao udovac. S novom suprugom prvo se upustio u razgovor o vrtlarstvu. Ubrzo su počeli tipkati poruke svakog dana po nekoliko sati.

"Razgovarali smo o svemu, od toga koji čaj pijemo, preko hobija i onoga što planiramo raditi u toku dana. Bilo je sjajno vidjeti koliko toga imamo zajedničkog, a oboma nam je bilo lakše biti otvoreniji putem interneta", ispričala je za "Daily Mail" starica.

"Osjećala sam da mu bez brige mogu reći sve o sebi", dodala je.

Nakon što su se upoznali preko interneta, počeli su razgovarati telefonom, a nakon tri mjeseca su se vjenčali i sada će Božić dočekati kao sretni bračni par.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...