Zanimljivosti
0

Penzioner postao otac u 75. godini

Sarajevo-x.com
Londonski penzioner Paul-Louis Mariasusay postao je jedan od najstarijih muškaraca koji su postali očevi. Dogodilo mu se to u 75. godini života.

Otac-veteran bio je oduševljen kad mu je supruga, samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, rodila predivnog sinčića, javljaju britanski mediji.

Mariasusay već ima dvije kćerke, a jedna od njih starija je od njegove 38-godišnje supruge Gene. Također ima i petero unuka.

Penzionisani inžinjer novom djetetu dao je ime Xavier te izjavio: "Možda jesam penzioner i prošlo je skoro 40 godina otkako sam posljednji put dobio bebu, ali nisam zaboravio kako se mijenjaju pelene i divno je što sam ponovo postao otac."

"Znam da su Michael Douglas i Cary Grant postali očevi kao veoma stari, a ja sam stariji od obojice", prokomentarisao je. "Beba je bila potpuno iznenađenje. Nisam imao pojma da sam u stanju ponovo postati otac u ovim godinama, ali Xavier je predivan poklon."

Paul je rođen u Maleziji, a u Velikoj Britaniji živi preko 30 godina. Genu je upoznao kad je putovao u posjetu rodbini.

"Ubrzo smo postali dobri prijatelji i pitao sam je da me posjeti. Kad je došla ovdje, zaprosio sam je. Pristala je i nikad se više nije vratila kući", priča Mariasusay.

"Ljudi često komentarišu kad me vide kako guram Xavierova kolica jer misle da sam mu djed", priznao je starac.