Kod studija Abbey Road
0

Paula McCartneya zamalo pregazilo vozilo na pješačkom gdje je snimljena naslovnica Beatlesa

L. R.
Paul McCartney (Foto: EPA-EFE)
Paul McCartney (Foto: EPA-EFE)
Paula McCartneyja nedavno je umalo udario automobil na kultnom prijelazu s naslovnice njegovog albuma "Abbey Road", kojeg je snimio dok je bio u Beatlesima.
Anegdotu je podijelila Paulova kćerka Mary, koja je otkrila da je njezin otac skoro oboren na mjestu gdje je snimljena naslovnica iz 1969. godine.To se dogodilo kada je Mary htjela rekreirati trenutak prijelaza preko pješačkog prijelaza u svom novom dokumentarcu "If These Walls Could Talk".

Kako navodi kćerka popularnog muzičara, ova smiješna situacija se dogodila kada su izlazili iz studija i htjeli snimiti scenu u kojoj McCartney prelazi popularni pješački prijelaz.

"Rekla sam mu da ću ga snimiti na prijelazu i on je otišao preko, a automobil mu se uopće nije zaustavio", izjavila je Mary.

Mary je radila je s ocem na novom dokumentarcu koji gleda na poznati londonski studio za snimanje. Dolazi nekoliko sedmica nakon što je Paul otkrio da ne može govoriti o smrti svog prijatelja i kolege iz benda Johna Lennona nakon njegova ubojstva 1980. godine.

"U ovom ličnom filmu sjećanja i otkrića, Mary McCartney nas vodi kroz devet desetljeća kako bismo vidjeli i iskusili kreativnu magiju koja studij 'Abbey Road' čini najpoznatijim i najdugovječnijim studijem na svijetu", stoji u sinopsisu.

Globalno izdanje "If These Walls Could Sing" planirano je za 16. decembar, ali je odgođeno do 6. januara za gledaoce iz Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.