Čudo od psa
0

Pas pozvao 911 i spasio život svom vlasniku

Sarajevo-x.com
Osamnaestomjesečni njemački ovčar spasio je život svom vlasniku kada je pozvao 911, nakon što je svjedočio napadu koji je doživio nesretni čovjek, piše u utorak britanski Telegraph.

Policijski zvaničnici u Scottsdaleu u Arizoni bukvalno su mogli čuti nervozno lajanje psa Buddyja nakon što su primili njegov poziv upomoć.

Naime, na snimci stvarnog događaja jasno se može čuti dispečer Chris Trott kako govori "Halo, halo. Da li me čujete? Možete li nekome dati slušalicu?", te jak pseći lavež kao odgovor na pitanja.

U roku od tri minute od poziva policija i pripadnici hitne pomoći stigli su do kuće Joea Stalnakera, Buddyjevog vlasnika koji je pretrpio napad, a koji je posljedica povrede glave sa vojnih vježbi prije deset godina.

Buddy, koji sada ima 18 mjeseci, istreniran je da pritisne tipke na kojim su memorisani brojevi za hitne slučajeve, ukoliko njegov vlasnik pokaže simptome napada. Ovo je bio treći put da je njemački ovčar intervenisao pozivajući 911 i time spasio život Stalnakera.

"Gospodin Joe Stalnaker je proveo dva dana u bolnici i sasvim se oporavio. Činjenica da je pas nazvao 911 je nevjerovatna. Čak i naši dispečeri koji se godinama bave ovim poslom nikada nisu čuli ništa poput ovog", ispričao je novinarima narednik policije u Scottsdaleu Mark Clark.