|

Pas čuvao uginulu ženku dvije sedmice

Pas čuvao uginulu ženku dvije sedmice
1
S
SRNA
11.12.2011. u 22:09
15
komentara
1

dijeljenja
Pas čuvao uginulu ženku dvije sedmice
Ljubitelji životinja u sibirskom gradu Jakutsku, na ruskom Dalekom istoku, spasili su psa lutalicu koji je više od dvije sedmice čuvao uginulu ženku, koja je bila skotna, na velikoj hladnoći, pokušavajući da je zagrije svojim tijelom.
Ova dva pasa čuvala su lokalne garaže u sibirskom gradu Jakutsk dok jedan od njih nije uginuo nakon što je navodno trovan. Drugi pas nije želio da napusti leš čak i kada je temperatura pala na minus 50 stepeni Celzijusovih, javlja "Russia Today".

Mještani su mu dali ime "Jakutski Hachiko" po japanskom psu koji je ostao upamćen po nevjerovatnoj odanosti mrtvom vlasniku, čekajući ga na željezničkoj stanici sedam godina.

Nakon što je ova priča objavljena ljubitelji životinja u Jakutiji počeli su psu da donose hranu, a kasnije su ga prebacili u sklonište strahujući da će uginuti od zime.

Međutim, nakon samo nekoliko sati "Hachiko" se oslobodio i ponovo se smjestio na istom mjestu pored uginule ženke, daleko od skloništa.

Mještani su kasnije odustali od planova da ga udome i napravili su mu toplu kućicu za pse, a mrtvog psa pokopali.

Pas je ubrzo nakon toga počeo da se oporavlja i sada jede normalno.

U međuvremenu, žena iz njemačkog grada Kelna ponudila se da usvoji psa nakon što je pročitala priču o njegovoj odanosti.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...