Ljubav i kompromis
0

Par na 75. godišnjicu braka obnovio zavjete i otkrio tajnu dugog suživota

Klix.ba
Foto: Sandra Taylor
Foto: Sandra Taylor
Par u dobi od 94 i 95 godina proslavio je 75. godišnjicu braka obnavljanjem zavjeta u crkvi u kojoj su se vjenčali usred Drugog svjetskog rata.

Jim Richardson i njegova supruga Irene iz Lancashirea upoznali su se na plesu u selu, a vjenčali su se 12. aprila 1944. godine kada su imali 20 i 19 godina. Ovaj par u penziji bavi se poljoprivredom i vjeruje se da su jedan od onih parova s najdužom bračnom historijom u Lancashireu.

U toku braka dobili su četvero djece. Jim je uvijek žalio što nije zahvalio svojoj pokojnoj majci tokom govora na svadbi, tako je njegova unuka Sandra Taylor isplanirala ceremoniju obnove zavjeta tokom koje bi mogao ispraviti svoju grešku.

Foto: Sandra Taylor
Foto: Sandra Taylor

Tokom obnove zavjeta par je stajao isto kao i prije 75 godina. Bili su veoma uzbuđeni. Svečanoj ceremoniji u Crkvi sv. Mihaela u Lancashireu prisustvovali su njihovi prijatelji i porodica te njihovo četvero djece Rosemary, James, Jennifer i Peter i 17 unučadi.

Irene je izabrala popularne pjesme "All Thing Bright" i "Beautiful" koja su se pjevale dok su mladenci obnavljali zavjete. Par se nakon vjenčanja vratio kući i proslavio uz šampanjac.

Foto: Sandra Taylor
Foto: Sandra Taylor

"Kada je riječ o mom braku, sve bih ponovio isto. Ponosan sam na svakog člana moje porodice", rekao je Jim.

Irena je kazala da je jednako sretna ko i njen suprug, da je on osoba kojoj uvijek i sve može reći te je dodala kako je to bio lijep život.

Foto: Sandra Taylor
Foto: Sandra Taylor

Njihova unuka Sandra kazala je kako je kompromis tajna njihovog uspješnog braka punog ljubavi.