Radi dva posla
26

Par influensera naišao na osude nakon izjave da im majka finansira sva putovanja

Klix.ba
Catalin Onc i Elena Engelhardt iz Njemačke oslanjaju se na finansijsku pomoć njegove majke kako bi mogli putovati svijetom i svoje avanture dijeliti na Instagramu. Ova je izjava razljutila mnoge, pogotovo nakon saznanja da Catalinova majka radi dva posla kako bi im ovo omogućila.

Njih dvoje dolaze iz Njemačke, ali su, sudeći po njihovom Instagram profilu, proputovali mnoge destinacije. Nedavno su na stranici Gofundme kreirali apel za prikupljanje novca za njihovo naredno putovanje u Afriku.

Žele prikupiti 10.000 dolara za svoju "Afričku avanturu". Od postavljanja apela prošlo je deset dana i do sada su prikupili samo 200 dolara koje je uložilo osam osoba.

Razlog sporom prikupljanju novca jeste činjenica da su njih dvoje u nekoliko navrata kazali kako Catalinova majka radi dva posla kako bi finansirala njihova putovanja, dok oni s druge strane ne rade nikako. Dodali su kako normalni poslovi nisu za njih i kako im ovaj stil života savršeno odgovara.

"Moja majka nam pomaže, ona radi dva posla i ne ostavlja mnogo novca za sebe. Nismo joj tražili da nam daje novac, ali ona voli što nam može pomoći", kazao je Catalin.

Mnogi korisnici Instagrama komentarisali su njegovu situaciju kazavši kako je jako sebičan i kako treba više brinuti o svojoj majci. Neki su pisali kako bi oni rado pokrenuli Gofundme akciju prikupljanja za Catalinovu majku, ali kako se plaše da bi on i njegova djevojka taj novac potrošili na sebe.

"Trebate se stiditi što koristite vaše roditelje. Ako želite ovakav stil života, zaradite sami za njega. Tvoja majka ne mora raditi dva posla za tebe!", napisali su između ostalog.