{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa izašao da kupi nove naočale i izazvao pometnju u centru Rima

4.9.2015. u 20:45
106
103
Papa izašao da kupi nove naočale i izazvao pometnju u centru Rima
106
 
Velika pažnja prolaznika u centru Rima bila je usmjerena jučer prema izlogu jedne optike nakon što je u nju ušao papa Franjo kako bi zamijenio naočale.
Iako optičari obično dostavljaju nove naočale u Vatikan, papa Franjo je insistirao da ovog puta sam dođe do prodavnice i izabere one koje mu odgovaraju.

Ispred optičarske radnje okupio se veliki broj ljudi koji su telefonima fotografisali i snimali papu, a on je unutra proveo oko sat vremena i na kraju kupovine insistirao da plati.

Kako prenosi BBC, papa Franjo je do optike dovezen automobilom, a izrazio je žaljenje što mu nije dozvoljeno da slobodno šeta ulicama Rima.

Pri kupovini su mu pomagali asistent, tjelohranitelj i nekoliko policajaca.

Njemački turist Daniel Soehe kazao je da je prethodnog dana propustio da vidi papu, a potom ga je ugledao u optici. Bio je presretan.

Dok je bio arhiepiskop u Buenos Airesu ovaj jednostavni čovjek često je putovao javnim prevozom i šetao gradom. Magazin National Geographic prenosi njegove riječi: "Znate li koliko često bih volio da prošetam ulicama Rima. U Buenos Airesu sam volio izaći u šetnju gradom. Zaista bih to volio i ovdje".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: