Neobičan spoj
5

Pamela Anderson odgovorila na glasine da je u vezi s Assangeom: Svi zaslužuju ljubav

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bivša zvijezda serije "Baywatch" Pamela Anderson posjetila je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu.

Pamela Anderson je odgovorila na pisanje pojedinih tabloida da se zabavlja s osnivačem WikiLeaksa Julianom Assangeom, kazavši da "svi zaslužuju ljubav".

Assange od 2012. godine živi u političkom egzilu u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu. Prema određenim navodima, Assange i Anderson su se prvi put sreli 2014. godine, kada je poznatu glumicu u ambasadu uvela dizajnerica Vivienne Westwood.

Na upit o glasinama da su njih dvoje u vezi, Anderson je odgovorila: "Julian Assange pokušava osloboditi svijet obrazovanjem. To je romantična borba - volim ga zbog toga".

Istakla je da razumije radoznalost u vezi s njihovim odnosom te da bi to moglo skrenuti pažnju na njegovu situaciju, ali da ne želi govoriti o privatnim detaljima.

"Recimo samo da svi zaslužuju ljubav", istakla je Pamela Anderson.

Opisujući svoj odnos sa Assangeom kao "izazovan" zbog okolnosti, Anderson je rekla da prilikom susreta pričaju o svijetu.

"On je vrlo dobar učitelj. Julian je jedan od meni omiljenih ljudi. On je izbjeglica. On je možda najpoznatija izbjeglica našeg vremena, popularan zbog progona", kazala je glumica za People.