Nevjerovatna sličnost
29

Paja iz Novog Sada je isti Bono: Kažem ljudima da nisam on, ne vjeruju mi

I. S.
Screenshot: RTS
Screenshot: RTS
Pavel Paja Sfera iz Novog Sada privlači pažnju jer nevjerovatno liči na Bona iz grupe U2. Već decenijama živi u Los Angelesu, a kaže kako mu mnogi ne vjeruju kada kaže da on nije Bono.

"Nisam ja Bono. Ja sam Pavel Paja Sfera iz Novog Sada. Živim u Los Angelesu. Prvi put sam to čuo u školi kada sam imao 15 godina. Neki čovjek mi je rekao: 'Ti ličiš na Bona Voxa'. Oni stvarno misle da sam Bono. Plaču, a nekad hoće da me grle. Ja kažem da nisam Bono, ali oni ne vjeruju. Narod vjeruje u ono u šta hoće da vjeruje", rekao je za RTS.

Također je naveo kako je imao priliku u nekoliko navrata raditi kao Bonov službeni dvojnik. Pojavio se u više od 100 časopisa, novina, serija i filmova. Prije dvije godine je umjesto Bona pozirao za Vogue.

"Novinari Voguea su me 'iz vedra neba' pozvali i rekli da trebaju fotografisati Bona te me zamolili da 'uskočim' i pomognem im", kazao je za Sean Moncrieff.

Paja često nastupa sa svojim kolegom Steveom Richardsom, koji imitira Edgea. Prošle godine su održali koncert u Londonu.

"Kada me klijent pita da nastupim kao Bono, to uopće nije čudna molba. Dobijamo inspiraciju od ljudi na koje se ugledamo. Počastvovan sam što me to pitaju, iako ja nisam ono što klijent zaista želi. Trudim se poštovati Bona kao umjetnika", između ostalog je naveo na svom YouTube kanalu.