SAD
0

Padobranci naglavačke oborili rekord

Sarajevo-x.com
Stotinu i osam padobranaca su oborili rekord, kad su za vrijeme slobodnog pada napravili najveću formaciju na nebu iznad SAD-a.

Dosad najveći broj ljudi, padajući prema tlu naglavačke, uhvatio se za ruke pri brzini od 290 km/h. Padobranci su u svoj pohod krenuli s visine od 5.500 metara i imali su 40 sekundi da stignu jedni druge i uhvate se za ruke. Svjetski rekord je oboren na događaju Skydive Chicago u Ottawi, Illinois.

Uzbuđeni učesnik, padobranac Luis Prinetto (30) je nakon skoka rekao: "Osjećam se fantastično. U prethodnom obaranju rekorda je sudjelovalo 69 ljudi, tako da smo ih definitivno pobijedili! Jedan padobranac je imao nekih problema za vrijeme skoka, mada se na vrijeme uspio probiti kroz gužvu i doći u traženu poziciju. Bilo je tijesno", ispričao je učesnik, koji je dodao da su znali još u zraku da su uspjeli oboriti rekord, te da su neki počeli vrištati od sreće i prije nego su došli na zemlju.

Drugi padobranac je rekao kako je sve u planiranju: "Kad ste gore u zraku ništa ne čujete, pa ne možemo ni komunicirati. Zato smo se svi morali fokusirati da dođemo na svoju tačku, da se probijemo između ostalih kako bi zauzeli poziciju".