Zanimljivosti
0

"Pad" ove kineske ljepotice zabrinuo je mnoge muškarce i naljutio žene

Klix.ba
"Profesionalna ljubavnica" iz Kine koja je svoj glamurozni život prikazivala na društvenim mrežama tvrdeći da je skupocjene poklone dobijala zahvaljujući dobrotvornom radu, uputila je javno izvinjenje svim Kinezima i Crvenom križu nakon što je uhapšena zbog skandala oko klađenja tokom Svjetskog prvenstva.

Guo Meimei imala je veliki broj pratioca na Weibou, kineskoj alternativi za Facebook, te je postavljala fotografije skupih automobila i sa egzotičnih lokacija, tvrdeći da su to sve darovi koje je dobila u sklopu posla menadžera u Crvenom križu. No, prava istina isplivala je na površinu nakon što je uhapšena zbog vrlo striktnog zakona o klađenju.

Guo je priznala da je prostitutka koja je imala seksualne odnose s kineskom bogatom elitom koja joj je vrlo dobro plaćala, te da nema nikakve veze s dobrotvornim radom.

Otkako je umiješala Crveni križ u svoju priču, ova organizacija se u Kini patila kako bi prikupila donacije za svoje štićenike. Zbog toga su od nje zahtijevali javno izvinjenje.

"Želim reći CK da mi je žao. Želim se izviniti svim ljudima koji zbog mene nisu mogli dobiti pomoć", rekla je guo na državnoj televiziji.

Guo je djelimično priznala i optužbe povezane s ilegalnim aktivnostima oko kockanja i klađenja u Pekingu, te da je imala seks s muškarcima za novac. Priznala je i da je izmislila kako je imala dug od 260 miliona jena (237 miliona dolara) zbog kockarskog duga jer je na taj način pokušala zaraditi dodatni novac.

Guo ima 1,9 miliona pratioca na Wibou koje su privukli luksuzne destinacije, hoteli, brzi automobili, ekskluzivni restorani i kockarski stolovi.

Slava je dovela i do snimanja filma o njenom životu koji je sama finansirala, a koji je govorio o detaljima njenog problematičnog djetinjstva u Hunanu, do studija na Filmskoj akademiji u Pekingu, dok se nije počela baviti "dobrotvornim radom".

Crveni križ je zamolio putem Weiboa donatore da oproste Guoi na njenim greškama.