|

Pacovi - nova poslastica na Tajlandu

Pacovi - nova poslastica na Tajlandu
0
S
Sarajevo-x.com
5.11.2007. u 15:27
0
komentara
0

dijeljenja
Pacovi - nova poslastica na Tajlandu
Ono što ih je zamalo dovelo do bankrota i uništavalo im žetvu sada farmerima na Tajlandu donosi mnogo novca. "Hvatanje" pacova postalo je hit kao i jedenje istih, a njihovo meso skuplje od svinjskog i pilećeg.
Iako meso jedne vrste glodavaca s Tajlanda košta čak dva puta više od svinjskog ili pilećeg, jesti pacove je u ovoj zemlji postalo veliki hit, a njihovo hvatanje unosan posao.

Farmeri su prethodnih godina imali mnogo muka upravo zbog pacova jer su im uništavali žetvu i sadnice no sada im služe kao izvor novca, izvijestio je Reuters.

Oko 100 ljudi u provinciji Suphana u Tajlandu odlučilo se zarađivati novac tako što će hvatati pacove, a prema njihovim riječima, ovaj se posao isplati više nego raditi za privatnika.

"Mnogi 'hvatači' pacova su zaradili toliko od pacova da sada voze auta i motore. Ja zaradim oko 12 dolara dnevno, kada uhvatim 10 kilograma pacova. Ne moram se ubijati od posla, mogu provoditi više vremena sa suprugom i porodicom", rekao je Sompong Namkaew jedan od "hvatača".

"Njihovo je meso ukusnije od svinjskog ili pilećeg jer imaju drugačiju ishranu. Jedu uglavnom rižu", dodao je Namkaew.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.