{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pacovi - nova poslastica na Tajlandu

S
5.11.2007. u 15:27
0
0
Pacovi - nova poslastica na Tajlandu
0
Pacovi - nova poslastica na Tajlandu
Ono što ih je zamalo dovelo do bankrota i uništavalo im žetvu sada farmerima na Tajlandu donosi mnogo novca. "Hvatanje" pacova postalo je hit kao i jedenje istih, a njihovo meso skuplje od svinjskog i pilećeg.
Iako meso jedne vrste glodavaca s Tajlanda košta čak dva puta više od svinjskog ili pilećeg, jesti pacove je u ovoj zemlji postalo veliki hit, a njihovo hvatanje unosan posao.

Farmeri su prethodnih godina imali mnogo muka upravo zbog pacova jer su im uništavali žetvu i sadnice no sada im služe kao izvor novca, izvijestio je Reuters.

Oko 100 ljudi u provinciji Suphana u Tajlandu odlučilo se zarađivati novac tako što će hvatati pacove, a prema njihovim riječima, ovaj se posao isplati više nego raditi za privatnika.

"Mnogi 'hvatači' pacova su zaradili toliko od pacova da sada voze auta i motore. Ja zaradim oko 12 dolara dnevno, kada uhvatim 10 kilograma pacova. Ne moram se ubijati od posla, mogu provoditi više vremena sa suprugom i porodicom", rekao je Sompong Namkaew jedan od "hvatača".

"Njihovo je meso ukusnije od svinjskog ili pilećeg jer imaju drugačiju ishranu. Jedu uglavnom rižu", dodao je Namkaew.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: