Najsretnija žena na svijetu
0

Oženio se da podijeli milione dobijene na lutriji

Sarajevo-x.com
Nigel Page i Justine Laycock
Nigel Page i Justine Laycock
Kada je Nigel Page postao dobitnik najvećeg iznosa na britanskoj lutriji, fotografisan je pored svoje supruge. Svi su odmah primijetili da je ime Justine Laycock izostavljeno sa čeka vrijednog 64 miliona eura, jer par nije bio vjenčan.

Nakon samo dva mjeseca gospođica Laycock postala je gospođa Page, čime je osigurala podjelu velikog dobitka.

Supružnici, koji iza sebe već imaju jedan brak, vjenčali su se pred svjedocima, a zatim su zajedno sa svojom djecom iz prethodnih brakova i rođacima otputovali na luksuzni odmor u Dubaiju. Račun za provod u ekskluzivnom odmaralištu Atlantis The Palm resort iznosio je 80.000 eura.

Page se javnosti obratio iz svoje eko kuće vrijedne 5 miliona eura, izjavivši da su se vjenčali i da su sretni. Pageov otac Colin Palmer, rekao je da je vjenčanje bilo jednostavno, jer je par osam godina zajedno i nisu željeli publicitet.

"Vjenčali su se, ali ni ja nisam bio prisutan. Prisutna su bila samo dva svjedoka. Bili su previše pod lupom javnosti i sada samo žele živjeti u miru", rekao je Palmer.

Na pitanje da li su se vjenčali kako bi gospođi Page obezbjedili dio dobitka, rekao je da nema pojma o tome.

Pravni stručnjaci smatraju da je vjenčanjem znatno povećana šansa da Justine dobije dio kolača od dobitka.

Nakon što je par dospjeo na 980. mjesto liste najbogatijih Britanaca, svoju kuću vrijednu pola miliona poklonili su svojoj čistačici, a oni su se preselili u novi dom, 400 godina staro imanje sa pet soba, kinom, bazenom i saunom, piše Daily Mail.