Jeste li se pronašli?
8

Ovo su najveći narcisi među horoskopskim znakovima

I. B.
Ilustracija:Shutterstock
Ilustracija:Shutterstock
Svi poznajemo bar jednu osobu kojoj su vlastite potrebe na prvom mjestu i koja uopšte ne mari ako povrijedi druge u pokušaju da ih zadovolji. Iako je to ponekad sasvim opradavno, neki u tome vole i pretjerati.

Osobe u ovim horoskopskim znakovima su rođeni narcisi.

Škorpion

Škorpion obožava svoja postignuća i neće propustiti nijednu priliku da se njima pohvali. Nekada mogu biti narcisoidni samo kako bi postigli svoje ciljeve. Imaju periode u životu kada su bitni jedino sami sebi i sve drugo im se čini kao gubljenje vremena. Ipak, to im često nije dominantna osobina.

Strijelac

Strijelčevi znaju biti najgori narcisi od svih znakova horoskopa. Kada dođu u tu fazu, nije ih briga ni za šta. Ništa ih ne dotiče i jedino o čemu brinu je da sami sebi posvete pažnju. Nekada im treba dosta vremena da dođu sebi.

Lav

Iako je ovaj znak i veoma brižan, neki od njih mogu biti jako narcisoidni. To može biti posljedica straha koji osjećaju kada se nađu pod pritiskom koji se odražava na njihovo samopouzdanje. Ipak, narcisoidnost nije sastavni dio njihove osobnosti, nego uglavnom reakcija na nešto.

Ribe

I Ribe znaju pokazivati poprilično narcisoidno ponašanje. Pripadnici ovog znaka mogu biti veoma bezobrazni u postavljanju sebe na prvo mjesto. Rijetko shvate da se tako ponašaju, ali kada se to jednom dogodi, pobrinu se da se više ne ponavlja.