Posljednjih decenija
7

Ovo su najskuplje fotografije koje su paparazzi uspjeli napraviti

L. K.
Princeza Diana s partnerom (Foto: Rex Features)
Princeza Diana s partnerom (Foto: Rex Features)
Stranica Shotkit predstavila je listu nekoliko najskuplje plaćenih fotografija koje su u proteklih nekoliko decenija napravili paparazzi.

Fotografija vrijedna nevjerovatnih šest miliona američkih dolara prikazuje princezu Dianu i njenog ljubavnika Dodi Fayeda kako odmaraju na jahti. Potpisuje je Rex Features, a napravljena je malo prije princezine smrti.

Druga najskuplja fotografija prikazuje tijelo preminule manekenke Anne Nicole, odnosno leš koji viri iz crne kese. Fotografija je prodata za 1,5 miliona američkih dolara.

Na trećem mjestu je još jedna fotografija Nicole, a prodata je za milion dolara. Prikazuje nju i Howarda K Sterna na njihovoj nezvaničnoj ceremoniji vjenčanja na brodu.

Foto: Patrick Simpson
Foto: Patrick Simpson

Za istu cifru (milion dolara) prodata je i prva fotografija koja prikazuje bebu glumice Gwyneth Paltrow i muzičara Chrisa Martina.

Foto: Steve Sands
Foto: Steve Sands

Posljednje fotografije Daniela Smitha, sina Nicole Smith, koje ga prikazuju u bolnici dok u naručju drži polusestru i pozira s majkom - prodate su za 675.000 dolara. Daniel je preminuo u istoj prostoriji od posljedica predoziranja.

Foto: Bauer Griffin
Foto: Bauer Griffin

Fotografija vrijedna pola miliona dolara prikazuje ćelavu Britney Spears. Nastala je 2007. godine, a potpisuje je Bauer Griffin.

Foto: Bauer Griffin
Foto: Bauer Griffin

Posljednja dva mjesta na ovoj listi zauzimaju fotografije Brad Pitta i Angeline Jolie. Obje fotografije su prodate za pola miliona, jedna prikazuje par na plaži, a druga prvo glumicino pojavljivanje u javnosti nakon što je otkrila da je trudna.