{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ovo je najusamljeniji policajac na svijetu

21.4.2015. u 12:39
54
135
Ovo je najusamljeniji policajac na svijetu
54
Ovo je najusamljeniji policajac na svijetu
Neale McShane je vjerovatno jedan od najusamljenijih policajaca na svijetu. On je u proteklih deset godina bio zadužen za jedno od najudaljenijih područja Australije.
Regija Birdsville, koja graniči sa Simpsonovom pustinjom, nalazi se u udaljenim krajevima Queenslanda. McShane već deset godina patrolira ovim područjem. Uskoro će u penziju, nakon 40 godina rada u službi, a kako je kazao Daily Mailu ništa se ne može porediti sa uslovima u Birdsvilleu.

"Birdsville zovem zemljom izobilja. Prašine je u izobilju, insekata također, a najviše od svega vrućine", rekao je ovaj policajac.

Temperature ovdje dosežu i do 50 stepeni celzija."Teško je raditi u takvim uvjetima. Zbog vrućine i usamljenosti, policajac mora stvoriti dobre odnose sa lokalnim stanovništvom. Ko god da dođe umjesto mene, morat će se prilagođavati", kaže McShane.

S obzirom na teške uvjete, u ovom području skoro da nema kriminala. Njegov posao sastojao se uglavnom od spašavanja ljudi zametenih u pijesku. Prisjeća se da mu je najveći zadatak bio kada je tokom Birdsville utrke 2010. 5.000 osoba, zbog jake kiše, bilo zarobljeno u malom gradu koji ima samo 100 stanovnika. Trebalo je svima osigurati hranu.Posljednje hapšenje imao je prije četiri godine, i to za vrijeme tradicionalne utrke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: