Zanimljivosti
0

Ovo je najopasniji dječiji tobogan na svijetu

Klix.ba
Na prvi pogled šareni plastični tobogan u fabrici Heze, kineska provincija Shandong, izgleda poput svakog drugog bezopasnog dječijeg tobogana u parku. Međutim, ovaj tobogan je postavljen na rubu krova trospratne zgrade.

Tobogan je postavljen iznad betonskog parkinga i to tako da njegov kraj vodi direktno sa ruba zgrade. Svako ko bi se usudio spustiti niz njega, pao bi na parking sa visine od nekih 12 metara.

Lokalno stanovništvo užasnuto je postavljanjem ovog tobogana na krovu fabrike u kojoj se proizvodi. Zabrinuti su da bi djeca mogla nekako doprijeti do njega.

"Brinemo se da bi djeca vikendom mogla doći do krova zgrade i pokušati da se igraju na njemu", rekao je jedan zabrinuti građanin.

Uprava fabrike tvrdi da je tobogan postavljen kako bi reklamirao fabriku i nije namijenjen za bilo kakvo drugo korištenje, ali su se na kraju složili da ga uklone.

"Možemo razumjeti ljudski strah te ćemo ukloniti tobogan", rekao je glasnovornik fabrike.

Ovo nije prvi put da su kineske vlasti pokazale vrlo malo obzira ka javnoj sigurnosti. Početkom ovog mjeseca je petogodišnji dječak teško povrijeđen nakon što ga je u zrak bacio moćni mlaz fontane u provinciji Hubei.