Jezik, dlačice, palčevi..
23

Ove su dijelove tijela osigurali slavni: Pojedini su bizarni, no vrijede cijelo bogatstvo

I. B.
Zvijezde su osigurale ono što kod sebe smatraju najvrijednijim (Foto: Instagram)
Zvijezde su osigurale ono što kod sebe smatraju najvrijednijim (Foto: Instagram)
Osiguranje je danas sastavni dio života, no mnoge slavne ličnosti pri njegovom spomenu ne sjete se zdravlja, kuće ili automobila, nego upravo dijelova tijela koje su odlučili osigurati za nevjerovatne sume novca. Ovo su neki od bizarnijih.

America Ferrera

Jedan od najpoznatijih televizijskih osmijeha svakako je onaj od "Ružne Betty", koji je za vrijeme snimanja serije bio "ukrašen" aparatićem za zube. Kasnije, Ferrera je postala zaštitno lice Aquafresha gdje su njen osmijeh odlučili osigurati na čak 10 miliona dolara, prenosi People. Iako ovo nije bila njena odluka, glumica se oglasila po tom pitanju.

"Laskavo je imati osmijeh osiguran na 10 miliona dolara. To nije nešto što sam ikada zamišljala da će se dogoditi”, priznala je ona.

Daniel Craig

Dok su brojne slavne ličnosti osiguravale samo jedan segment sebe, to ne vrijedi i za najpoznatijeg špijuna na svijetu. Naime, slavni glumac je uoči snimanja jednog od nastavaka filma o James Bondu odlučio osigurati svoje cijelo tijelo i to na 9,5 miliona dolara. Inače, njegove zahtjevne uloge podrazumijevaju i dosta vratolomija za vrijeme seta te se sa istih tokom godina vraćao sa brojnim povredama.

Miley Cyrus

Bivša Disneyjeva zvijezda tokom svojih javnih nastupa nerijetko voli isplaziti jezik, a poznato je i kako je isti osigurala za iznos od milion dolara. Ovakvo što Miley je počela raditi nakon svog nastupa na VMA 2013. godine, kada se prvi put narugala fotoreporterima kako bi se izborila sa svojom nesigurnosti. Od tada, to je praktički postao njen zaštitni znak.

"Nisam znala šta da radim sa svojim licem pa sam isplazila jezik i to je postala moja buntovnička stvar", izjavila je tada.

Troy Polamalu

Iako nogometaši uglavnom teže ka osiguravanju svojih nogu, ovaj Amerikanac poznat je po svojoj kosi koju je osigurao na milion dolara. Polamalu koji je postavio i Guinnessov svjetski rekord za najcjenjeniju kosu, bio je ambasador Head&Shouldersa te ima i fan stranicu sa svojim loknama. Iako se nije šišao dugi niz godina, 2013. godine skratio je uvojke kako bi prikupio novac u humanitarne svrhe.

Tom Jones

Pjevač iz Walesa osigurao je, ni manje ni više, nego dlačice na njegovim prsima koji su mnogi smatrali tajnom njegove privlačosti. Godine 2008. otkriveno je kako je Jones imao polisu osiguranja od čak 6,9 miliona dolara na svoja prsa i to jer su, navodno, njegove obožavateljice prilikom pojavljivanja u javnosti posezale da mu iste počupaju. Danas, Tom na nastupe uglavnom dolazi zakopčan do grla.

Također, među slavnim zvijezdama koje su osigurale svoju stražnjicu su Jennifer Lopez koja je svoju osigurala na 27 milijuna dolara, Kim Kardashian na 21 milion dolara te čak i Kylie Minogue koja je svoju stražnjicu procijenila na 5 miliona dolara.

"Nikada ne znaš šta nosi sutra. Mogla bih postati kruška", izjavila je Minogue, prenosi Love Money.

Madonna je osigurala svoje grudi na 2 miliona dolara vjerujući da bi njena karijera, kada ih ne bi bilo, ozbiljno ispaštala, a isto su učinile i Dolly Parton (na 600 hiljada dolara) te jedna od djevojaka Hugha Hefnera Holly Madison čije se grudi procjenjuju na milion dolara.

"Da se išta dogodi mojim grudima, bila bih van kuće nekoliko mjeseci i vjerovatno bih ostala bez milion dolara", izjavila je ona jednom.

Pionirka Bette Davis osigurala je svoj struk na nešto više od pola miliona dolara, dok su dame poput Rihanne, Heidi Klum, Taylor Swift i Mariah Carey osigurale svoje noge. Vrijednost se uglavnom kreće između 1-2 miliona, dok Taylorine vrijede čak 40 miliona.

Noge je osigurala prije odlaska na turneju 2015. u slučaju da zadobije povredu koja bi je spriječila da pleše na pozornici, a jednom je prilikom na Instagramu objavila fotografiju gdje se na nozi vidi ogrebotina njene mačke uz opis: "Sjajan posao Meredith, sada mi duguješ 40 miliona dolara".

Kako bi se zaštitili od povreda, Cristiano Ronaldo i David Beckham osigurali su svoje noge, Ronaldo na 90 miliona, a Beckham za 195 miliona. Također, vozač Formule 1 Fernando Alonso je na vrhuncu karijere osigurao svoje palčeve za do 15 miliona dolara, koji ne samo da su neophodni za vožnju, nego predstavljaju "znak pobjede", navodi se.

Još neki od osiguranih dijelova tijela podrazumijevaju ruke gitariste Rolling Stonesa Keitha Richardsa koje su osigurane na 1,6 miliona dolara, glas Bruce Springsteena osiguran na 6 miliona dolara te jedan od najpoznatijih osmijeha - onaj od Julije Roberts koji je osiguran na čak 30 miliona dolara.