Kako vam se čine?
8

Ovako bi izgledale fotografije historijskih ličnosti da su tada imali opciju selfija

L. R.
Einsten, Monroe i Marley (Foto: Instagram)
Einsten, Monroe i Marley (Foto: Instagram)
Umjetnik Jyo John Mulloor nedavno je uz pomoć programa za umjetnu inteligenciju kreirao selfie fotografije koje prikazuju neke od najznačajnijih historijskih ličnosti.
Poznato je da su se u posljednje vrijeme pojavile brojne fotografije napravljene uz pomoć programa za umjetnu inteligenciju, a ovaj put umjetnik Jyo John Mulloor osmislio takozvane selfije iz prošlosti na kojoj se nalaze ličnosti poput Marilyn Monroe, Alberta Einsteina, Boba Marleya, Majku Terezu, Mahatma Gandhija i brojne druge.

"Nakon što sam vratio svoj stari tvrdi disk, otkrio sam riznicu selfija koje su mi poslali prijatelji iz prošlosti", našalio se Mulloor u objavama na Instagramu.

Mullor je naveo da je za generiranje ovih ilustracija koristio AI softver Midjourney te photoshop za dodatno dodavanje boja, a neke je fotografije u potpunosti kolorizovati, jer su bile crno-bijele.

Ove fotografije prikupile su hiljade lajkova i pozitivnih komentara, kao i brojne druge koje su se pojavile u posljednje vrijeme na društvenim mrežama kao što su fotografije pape Franje, Snopp Dogga, Cristiana Ronalda, Lea Messija i brojnih drugih ličnosti u različitim situacijama.