Pampas trava
39

Ova biljka, koju mnogi imaju u vrtu postala je tajni signal za svingere

DP
Youtube/John Lord’s Secret Garden
Youtube/John Lord’s Secret Garden
Nekada popularni cvijet više nije toliko poželjan, jer se rijetko ko usuđuje saditi ga.

Biljka koja se može vidjeti u velikom broju dvorišta i vrtova postala je zapravo tajni znak za svingere. Ona signalizira ljubiteljima ovih aktivnosti da se oni koji je imaju vole upustiti u seksualne igre koje podrazumijevaju mijenjanje partnera, piše Indy100.

Radi se o biljci koja se zove pampas trava, čija prodaja je, prema istraživanju časopisa The Telegraph, pala zbog toga što je postala popularna među svingerima.

Menadžer iz rasadnika Palmstead Nurseries kaže da ljudi sve manje traže ovo cvijeće i da se njegova prodaja prepolovila zbog svog donedavno tajnog značenja.

"Jednostavno nije popularna trenutno. Nemam dokaz da se biljka upotrebljavala u te svrhe, ali ovo cvijeće je postalo popularno sedamdesetih, kada je vladao kič", kaže Nick Coslett, marketinški menadžer rasadnika.

Radijska voditeljica Mariella Frostrup izjavila je da je identificirana kao svingerica, jer je ovu biljku posadila u svom dvorištu u Notting Hillu. Ona kaže da je bila preplavljena neželjenim pitanjima i da su je brojni susjedi pitali je li svingerica.

Pampas trava potječe s juga Amerike i nazvana je po regiji Pampas u Brazilu, Urugvaju i Argentini, a Britanci je sada zaobilaze u širokom luku, jer ne žele steći reputaciju seksualno slobodnih osoba.