|

Otvoren prvi virtual reality roller coaster na svijetu

Otvoren prvi virtual reality roller coaster na svijetu
6
Klix.ba
28.3.2016. u 08:30
15
komentara
6

dijeljenja
Prvi roller coaster na svijetu koji je potpuno povezan sa virtualnom realnosti otvoren je u Alton Towersu.
Galactica koristi senzore pokreta koji se nalaze na svakom sjedištu i povezuju fizičke zavoje i okrete sa kompjuterskom grafikom koja se prikazuje na uređaju koji nose osobe željne zabave.

Video vodi sve ljude željne zabave kroz let svemirom u trajanju od 189 sekundi tokom kojeg izbjegavate asteroide i kanjone vanjskog svijeta.

Simon Revely iz Figment Productionsa koji je kreirao VR vožnju, kazao je da povezanost između fizičke senzacije i virutelnog svijeta daje prožimajuće iskustvo.

"Možemo pojačati stvari. Ako imate okretanje mi ćemo vas okrenuti jače nego u realnom svijetu. Sve traje duže nego u realnom svijetu. To znači mnogo zabave sa VR iskustvom", rekao je Revely.

Roller coasteri su se do sada takmičili u superiornosti u smislu veličine, brzine i inovativnosti. Ferrari Rosa je najbrži roller coaster na svijetu i nalazi se u Abu Dhabiju, dok je Kingda Kan u SAD-u najviši. Sada je sve prebačeno na jedan viši nivo.

"Stavljate masku na oči i ne vidite stvarni svijet zbog čega ćete se možda osjećati anksiozno. Ali, dizajneri su povezali VR iskustvo s fizičkim tjelesnim iskustvom do takvog nivoa da će vam se vrituelna vožnja svidjeti mnogo više nego stvarna", rekao je profesor Brendan Walker.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...