Otok blondi na Maldivima
0

Otvara se odmaralište u kojem će raditi samo plavuše

Sarajevo-x.com
Litvanska putnička kompanija "Olialia" najavila je otvoranje odmarališta na Maldivima u kojem će biti zaoposlene samo plavuše. Cilj projekta je rušenje stereotipa o tome da su plave žene manje inteligentne, piše "Daily Telegraph".

Na otok plavuša moći će doći svi, bez obzira na spol i boju kose, no, naravno, tamo će ih dočekati plavokose djevojke. Prema planu koji je objavila kompanija "Olialia", u okviru odmarališta naći će se edukacioni centar gdje će sve djevojke moći dobiti savjete o tome kako da u svakoj prilici izgledaju savršeno.

Do turističkog odmarališta na Maldivima putovat će se avionom, čije će osoblje, pa čak i pilote, činiti zgodne plavuše.

Projekat ekskluzivnog odmarališta trebao bi biti dovršen do 2015. godine i jednom kada bude završen predstavljat će pravi raj na zemlji, najavljeno je iz kompanije Olialia, kojom inače rukovode plavuše.

"Naše djevojke su veoma pametne i sve imaju diplome. Sve one žele učiniti nešto od svog života i svaka od njih ima brojne poslovne ideje", kazala je plavuša Giedre Pukiene, koja i rukovodi ovim projektom.

Ipak, otvaranje odmarališta u kojem će biti zaposlene samo plavuše naišlo je na velike kritike. Iako su, navodno, vlasti Maldiva dale dozvolu za izgradnju, postoji velika opasnost od rasta tenzija između konzervativaca i umjerenjaka u toj islamskoj zemlji.

Također, neki su već istakli kako je plan gradnje takvog odmarališta rasistički i seksistički. Naime, prema zakonima Maldiva kompanija je dužna uposliti 50 posto lokalnog stanovništva, a poznato je da među domicilnim stanovništvom i nema baš mnogo plavih bijelkinja.