Šef sve vidi!
0

Otpuštena jer se na FB žalila na dosadan posao

Sarajevo-x.com
Kimberley Swann
Kimberley Swann
Mlada uposlenica u marketinškoj kompaniji u Clactonu u Essexu nije imala u vidu da njen šef ima pristup stranici za društveno umrežavanje, popularnom Facebooku, pa se u statusu danima raspisala kako joj je dosadno na poslu. Ubrzo nakon toga dobila je otkaz.

Kimberley Swann izjavila je za britanske medije da je bila šokirana nakon što je pozvana u kancelariju direktora te istjerana s posla zbog svojih pismenih komentara.

"Pozvao me u kancelariju i rekao da je vidio moje komentare na Facebooku i da ne želi da se njegova kompanija povlači po vijestima", priča djevojka i dodaje: "Nisam čak ni stavila ime kompanije. Samo sam napisala da mi je posao dosadan."

Na pitanje o otkazu 16-godišnjakinji, iz kompanije Ivell Marketing and Logistics tvrde da su sve radili prema propisima. Swann je posao dobila 2. februara, a prije toga je radila kao konobarica i na telefonskoj centrali.

"Šefovi moraju shvatiti da zapošljavaju stvarne ljude, a ne robote i da ne bi smjeli biti takvi tvrdokošci", stav je generalnog sekretara britanskog udruženja radnika.

Stav kompanije je ipak nešto drugačiji. Oni smatraju da je gospođica Swann pokazala "nepoštovanje i nezadovoljstvo" i da nije ispunila očekivanja, te joj poželjeli svako dobro u budućnosti.