{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivene dvije skrivene stranice dnevnika Anne Frank na kojima su ispisane nepristojne šale

Klix.ba
16.5.2018. u 09:53
37
31
Otkrivene dvije skrivene stranice dnevnika Anne Frank na kojima su ispisane nepristojne šale
37
Koristeći nove tehnike digitalne obade fotografije naučnici su uspjeli pročitati dvije strane iz dnevnika Anne Frank i otkrili su nepristojne šale te objašnjenje pojmova seks i prostitucija.
Djevojčica je ove stranice svog dnevnika prekrila smeđim zaštitnim papirom, piše BBC.

"Iskoristit ću ovu stranicu da napišem 'nepristojne šale'", napisala je Anne Frank 28. septembra 1942. godine i navela četiri takve šale.

Osim toga, pisala je o seksualnom obrazovanju, a spomenula je i prostitutke navodeći da je o njima čula od oca.
"Anne Frank piše o seksualnosti na jedan nevin, drag način. Ona je, kao i svi adolescenti, radoznala kada je riječ o ovoj temi", rekao je Ronald Leopold, direktor Muzeja Anne Frank u Amsterdamu.

Iz Fondacije Anne Frank su naveli da je Anne i u drugim dijelovima dnevnika pisala o seksu te da je često zapisivala šale koje je čula, ali da to ne treba mijenjati našu sliku Anne.

"Ona je svjetski simbol holokausta. Djevojčica Anne je u cijeloj toj priči izblijedjela, a ove stranice nju kao djevojčicu ponovo stavljaju u prvi plan", saopćili su.

Anne Frank je pisala dnevnik tokom dvogodišnjeg skrivanja od nacista u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu. Preminula je od tifusa u logoru Bergen-Belsen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: