{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkrivene dvije skrivene stranice dnevnika Anne Frank na kojima su ispisane nepristojne šale

16.5.2018. u 09:53
37
31
Otkrivene dvije skrivene stranice dnevnika Anne Frank na kojima su ispisane nepristojne šale
37
Koristeći nove tehnike digitalne obade fotografije naučnici su uspjeli pročitati dvije strane iz dnevnika Anne Frank i otkrili su nepristojne šale te objašnjenje pojmova seks i prostitucija.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Djevojčica je ove stranice svog dnevnika prekrila smeđim zaštitnim papirom, piše BBC.

"Iskoristit ću ovu stranicu da napišem 'nepristojne šale'", napisala je Anne Frank 28. septembra 1942. godine i navela četiri takve šale.

Osim toga, pisala je o seksualnom obrazovanju, a spomenula je i prostitutke navodeći da je o njima čula od oca.
"Anne Frank piše o seksualnosti na jedan nevin, drag način. Ona je, kao i svi adolescenti, radoznala kada je riječ o ovoj temi", rekao je Ronald Leopold, direktor Muzeja Anne Frank u Amsterdamu.

Iz Fondacije Anne Frank su naveli da je Anne i u drugim dijelovima dnevnika pisala o seksu te da je često zapisivala šale koje je čula, ali da to ne treba mijenjati našu sliku Anne.

"Ona je svjetski simbol holokausta. Djevojčica Anne je u cijeloj toj priči izblijedjela, a ove stranice nju kao djevojčicu ponovo stavljaju u prvi plan", saopćili su.

Anne Frank je pisala dnevnik tokom dvogodišnjeg skrivanja od nacista u tajnoj prostoriji u kući u Amsterdamu. Preminula je od tifusa u logoru Bergen-Belsen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: