{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otkriven impresivni trag u žitu u Oxfordshireu

S
3.6.2009. u 12:18
0
56
Otkriven impresivni trag u žitu u Oxfordshireu
0
Otkriven impresivni trag u žitu u Oxfordshireu
Foto: BBC
Ogromni krug u žitu koji se pojavio na farmi Berry Croft Farm blizu Ashburyja, u britanskom Oxfordshireu privukao je veliki broj novinara i znatiželjnika, piše BBC.
Trag dug 250 metara i širok 60 metara u obliku meduze napravio j štetu vlasnicima farme koja se procjenjuje na nekoliko stotina eura.

Bračni par Spence, Ann i Bill, na čijem se posjedu pojavio impresivni trag, zabranili su ulaz na farmu jer su stotine i stotine posjetilaca već narušile savršeni oblik misterioznog traga u žitu.

'Krug je sam po sebi napravio ogromnu štetu na usjevima, a posjetioci su dalje ugazili zemlju tako da je naš gubitak sad veći', izjavio je par.

Eksperti za tragove u žitu tvrde da je ovo prvi zabilježeni trag s uzorkom meduze, te da je jedan od najvećih u svijetu.

'Kao i kod svih drugih tragova u žitu nemamo nikakvih naznaka kako se ovo desilo', rekla je Karen Alexander, jedna od naučnica.

Tragovi, krugovi ili likovi u žitu su neobjašnjivi fenomen koji se javlja preko noći u žitnim poljima. Pojava ovih tragova je specifična za područje zapadne Engleske, no pojavljuju se u svim dijelovima svijeta.

Jedino u Kini nikad nije zabilježena pojava ovih misteriznih krugova.

Mada su više puta ljudi sami pokušali napraviti ove tragove, istina je izašla na vidjelo jer su likovi u žitu bili nezgrapni i maleni, a kasnije su pronađeni i dokazi da se radi o ljudskom djelovanju.

Postoje različita mišljenja o tome kako krugovi u žitu nastaju. Neki eksperti tvrde da se radi o određenom atmosferskom fenomenu, dok drugi misle da se radi o tragovima koje proizvode NLO-i.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: