{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Otetog' sina pronašla preko Facebooka

S
30.5.2009. u 10:05
0
6
'Otetog' sina pronašla preko Facebooka
0
'Otetog' sina pronašla preko Facebooka
Dvadeset sedam godina Britanka Avril Grube tragala je za svojim sinom kojeg je 1982. 'oteo' otac i odveo u Mađarsku. Grube je počela gubiti svaku nadu da će jednoga dana pronaći sina, no ipak je uspjela i to zahvaljujući Facebooku.
Nakon razvoda od Mađara, Josepha Parosa, Grube je dobila potpuno starateljstvo nad tada trogodišnjim sinom Gavinom Parosom, no njezin suprug je Gavina 1982. godine odveo u Mađarsku i od tada ga Grube nije vidjela.

Godinama je tragala i pokušavala pronaći svog sina, no sve je bilo bezuspješno. Nekoliko puta je kontaktirala ambasadu u Mađarskoj, a svoj slučaj je iznosila i nekadašnjoj premijerki Margaret Thatcher.

Šezdesetdvogodišnja Grube je već bila izgubila svaku nadu da će pronaći sina, sve dok jednog dana njena sestra nije u tražilici ukucala ime 'Gavin Paros' i na Facebooku pronašla profil Grubeinog sina.

"Kada mi je sestra rekla da ga je pronašla na Facebooku doživjela sam šok. Dvadeset sedam godina sam tragala za njim i napokon sam ga pronašla", kroz suze je ispričala Grube u razgovoru za BBC.

"Otac ga je jednog vikenda odveo u šetnju i od tada ga nisam vidjela. Kada smo ga pronašli na Facebooku, moja sestra ga je kontaktirala, ali on nije odgovarao na e-mail poruke", kazala je Grube.

Dodatnim istraživanjima Grube je saznala da njen sin ima vlastitu porodicu, da je oženjen i otac troje djece. Njena sestra je poslala e-mail Gavinovom sinu, nakon čega su stupili u kontakt i dogovorili sastanak.

"Nedavno sam imala infarkt i mislila sam da moje srce neće izdržati ponovni susret, ali izdržala sam. To je bio najteži i najsretniji dan mog života", kazala je Grube.

Porodica se ponovo okupila u porodičnom domu u Liverpoolu i iako je teško prevazići jezičnu barijeru, Grube je presretna što je ponovo uz svog sina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: