Zanimljivosti
0

Otac zlostavljao kćerku 24 godine u podrumu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Policija u Amstettenu, Austrija, je opisala izgled podruma gdje je žena navodno bila zatočena i seksualno zlostavljana 24 godine od strane svog oca.

Cijeli niz podzemnih prostorija, opremljenih za spavanje i kuhanje, sa sanitarijama, nalaze se ispod tajnih vrata, navode policijski službenici.

Sedamdesettrogodišnji otac je navodno imao sedmero djece sa četrdesetdvogodišnjom kćerkom i on je sada uhapšen. Vlasti su preuzele brigu o njegovoj kćerki i šestero preživjele djece.

Mali grad Amstetten, koji se nalazi oko 130 km zapadno od Beča, sa svojim brižno održavanim vrtovima, se nalazi u šoku.

Ovaj slučaj podsjeća na slučaj austrijske tinejdžerice Natashe Kampusch koja je bila osam godina zatočena u podrumu kuće u Beču, a koja je pobjegla 2006. godine. Policija ne uspostavlja logične veze između ova dva slučaja, ipak, mnogi Austrijanci se pitaju koliko se sličnih događaja nikad ne otkrije, izvještava BBC.

Službenici austrijske policije su u nedjelju obavijestili javnost da su pronašli podrum u kojem je kćerka, javnosti poznata kao Elisabeth F, bila zatočena zajedno sa svoje troje djece.

Troje preostale djece su bili usvojeni ili se o njima brinuo osumnjičeni, Josef F, dok je sedmo dijete, navodno, umrlo na porodu.

Policajci su pronašli podrum nakon što im je Josef dao šifru kako bi otključali vrata.

“Ne postoji samo jedna, nego mnogo prostorija, od kojih je jedna za spavanje, jedna za kuhanje, a također su pronađene i sanitarije”, izjavili su predstavnici policije.

Elisabeth je trenutno na medicinskom i psihološkom tretmanu i o njenoj djeci se vodi briga. Njena najstarija kćerka, Kerstin je u bolnici i boluje od ozbiljne bolesti.

Sudeći po svjedočenju Elisabeth, tog dana ju je Josef dovukao u podrum, nadrogirao ju je i zavezao joj je ruke lisicama.

Navodno ju je zlostavljao od njene 11. godine. Josef je potom oslobodio Elisabeth i dvoje preostale djece iz podruma, a supruzi Rosemarie je rekao da se Elisabeth odlučila vratiti nazad kući. Policija ga je nedugo potom uhapsila i odvela djecu, zajedno sa preostalo troje koje su ranije bili usvojeni.

Sudeći po navodima policije, Rosemarie nije bila upoznata sa krivičnim radnjama supruga.

DNK analize će ustanoviti da li je Josef F otac šestero preživjele djece, objavio je BBC.