|

Otac "sredio" dječija kolica svog sina

Otac "sredio" dječija kolica svog sina
0
S
Sarajevo-x.com
18.2.2011. u 19:20
20
komentara
0

dijeljenja
Otac "sredio" dječija kolica svog sina
Australac Richard Berry (44) je učinio sve kako bi njegovom sinu u dječijim kolicima bilo udobno i zabavno. Opremio ih je tehnologijom kojom se ne mogu pohvaliti ni neki automobili.
Berry je dječija kolica opremio DVD playerom, usisivačem, grijačem flašice, solarnim panelima i satelitskom navigacijom. Kolica su ukrašena tkaninom poput tigrovog krzna, posjeduju svjetla poput onih na automobilu iz popularnog filma Knight Rider, kao i registracije sa imenom njegovog sina Harryja. Na ovom "projektu" je Berry radio godinu dana, pišu novine South Wales Evening Post.

"Svaki put kada idemo u šetnju, prolaznici nas zaustavljaju jer žele detaljnije pogledati kolica. Harry još uvijek ne zna koliko su posebna. On i njegova kolica su postali lokalne zvijezde", rekao je Berry. On i njegova djevojka Anne-Marie Morgan (40) su kolica kupili za 25 eura poslije Harryjevog rođenja u februaru prošle godine.

"Anne-Marie je prvo kupila skupa kolica koja jednostavno nisu bila dovoljno dobra za naše potrebe. Nakon toga sam odlučio da kupimo kolica od samo 25 eura koja sam `sredio` po svojoj volji. Kupio sam veće točkove na eBayu, a iz svog starog kombija sam uzeo držače čaša. Nakon toga sam dodao DVD i MP3 player, kao i svjetla, sirenu i grijač flašice. Zadnje što sam dodao na kolica je usisivač i satelitska navigacija, kao i solarni paneli koji pune baterije potrebne za napajanje svih uređaja na kolicima", objasnio je Berry svoj zanimljivi i praktični projekat.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...