Tata i Kira
1.3k

Otac Haris i njegova kćerka Kira pjesmom "Dječija nacija" mole za mir u svijetu

D. J.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Malena Kira i njen otac Haris Abdagić osvojili su brojne simpatije širom regije svojim raznolikim pjesmama kojima je cilj razveseliti gledatelje, ali i poslati važne poruke.

Na Facebooku i YouTube kanalu pod nazivom "Tata i Kira, raspjevana lektira" među posljednjim objavili su i pjesmu "Dječja nacija" koju su posvetili svoj djeci svijeta i miru u cijelom svijetu.

"Pjesmu 'Dječija nacija' napisao je Kirin deda Kiban, 1994. godine, tačno 20 godina prije Kirinog rođenja. Nažalost, pjesma je aktuelna i danas. Tata i Kira mole odrasle ljude za mir u svijetu", poručili su uz video.

"Bravo tata, bravo Kira", "Slatka naša Kira", "Ostaje vjera u neke nove klince", "Najljepši stihovi koji su nam potrebni baš sada", komentari su pratitelja ispod objave.

Podsjećamo, tata i Kira neobaveznom igrom došli su na ideju da naprave Facebook stranicu na kojoj će s prijateljima dijeliti snimke svojih druženja, a vrlo brzo su postali poznati i trenutno ih prati nešto više od 70 hiljada ljudi. Kiri i Harisu brojke ne predstavljaju posebnu stvar, važno im je čuti da su nekoga obradovali, nasmijali i raznježili. Mada, ni to nije primarni razlog njihove pjesme, već jednostavno ljubav koju Haris prema muzici nosi od djetinjstva, a s kojom se malena Kira rodila.

Ponosni tata ističe da ne želi planirati kćerkinu budućnost. Ako ona odluči da se ne bavi muzikom, on će to prihvatiti u potpunosti. Važno mu je, kaže, da je sretna, zadovoljna i da nastavi odrastati u igri, baš kao što to svako dijete i zaslužuje. O svemu drugome će brinuti kada za to dođe vrijeme.