Zanimljivosti
0

Osude za komentatora koji je djevojku poljubio u grudi

Klix.ba
Francuski voditelj i komentator Jean-Michel Maire našao se u središtu skandala nakon što je usred emisije mladu ženu poljubio u grudi.

Pri pokušaju da se inscenira slučaj pljačke Kim Kardashian, Maire je pokušao poljubiti u obraz 21-godišnju plesačicu Sorayu. Nakon što se ona izmakla, komentator se "obrušio" na njene grudi. Iako je isprva djelovalo benigno, njegov potez izazvao je salvu osuda.

Gledatelji su poslali niz pritužbi tražeći čak i procesuiranje Mairea zbog seksualnog napastvovanja. On se, s druge strane, na neki način i izvinio putem Twittera, dok je plesačica rekla kako je bila šokirana njegovim činom navodeći kako je "ljudsko biće, a ne objekat".

Maire je isprva naveo kako je cijela scena iz epizode emitirane sredinom oktobra samo "smiješna", dok je domaćin francuske emisije TPMP Cyril Hanouna kazao da cijela sitacija "nije djelovala toliko ozbiljno".

Zbog slučaja u spomenutoj emisiji u fokusu se nalazi niz navodnih slučajeva seksualnog uznemiravanja, uključujući medijsku ličnost Jean-Marca Morandinija.