Sajam "Eropolis"
0

Osjetno opala prodaja seks igračaka

Sarajevo-x.com
I industrija erotike osjeća posljedice globalne ekonomske krize. Prodavači seks igračaka u Francuskoj suočavaju se sa značajnim padom prodaje ovih artikala, saznaje Reuters.

Veliki sajam seks proizvoda pod nazivom "Veliki Eropolis" otvoren je u petak u blizini Pariza i smatra se najvećim sajmom ove vrste u svijetu. Iako je zabilježena dobra posjeta, prodavači tvrde da prodaja nije išla onako dobro kao prethodnih godina.

"Pogođeni smo finansijskom krizom. Nismo u auto industriji i nismo imali pad prodaje od 50 posto, ali nas je kriza ipak pogodila", kaže organizator sajma Eric Heuninck i ističe kako se nada da će ove godine, ako ništa drugo, makar imati jedna broj posjetilaca kao i ranije.

Cijena ulaznice za sajam košta 30 eura, a odrasli svih uzrasta imaju priliku pogledati i kupiti različite vrste vibratora, seksi veša i obuće sa visokim potpeticama.

"U poređenju sa prošlom godinom, prodali smo manje za 30 posto", ističe Bernard Montagud, prodavač na jednom od štandova. "Kad smo im ranije predstavljali nove proizvode, uvijek bi ih kupili dva-tri. Sad jedva uspijevamo da im prodamo po jedan primjerak."

U Francuskoj, kao i drugim državama, osjeća se porast nezaposlenosti u proteklim mjesecima. Ipak, neki posjetioci smatraju da prodaja seks igračaka nema veze sa trenutnim ekonomskim stanjem.

"Ako ne možete izaći vani, zabavljat ćete se kod kuće. Možda će sajam i uspjeti", kaže penzionerka po imenu Joelle i dodaje kako se njene kupovne navike nisu promijenile.