Naopako napisao slovo
5

Originalna prosidba na kojoj se potkrala greška od 140 metara

Klix.ba
Loren Lentz iz Claytona u Washingtonu je želio iznenaditi svoju zaručnicu originalnom prosidbom. Lentz je upalio svoj traktor i u polju površine 80 hektara ispisao ogromnu poruku.

Međutim, nakon nekoliko sati oranja zemlje i ispisivanja poruke "Jody Will U Marry Me" (Jody, hoćeš li se udati za mene), njegova 10-godišnja kćerka Hailey mu je ukazala na ogromnu grešku.

Naime, 37-godišnji Lentz je slovo "J" iz imena svoje zaručnice napisao naopako pa se na njegovom mjestu nalazilo slovo "L".

"Sestra mi je rekla da grešku prekrijem sijenom i da slovo napišem ponovo. Međutim, to slovo je dugo 140 metara i trebalo bi mi mnogo sijena da ga prekrijem", rekao je Lentz.

Nakon što je cijeli dan razmišljao kako da ispravi svoju grešku, Lentz je na kraju odustao od toga, odlučio je nastaviti planirano. Svoju zaručnicu, 29-godišnju Jody Schaefer, je pozvao na razgledanje okoline avionom.

"Prošlo ljeto nam je neko ukrao jedan automobil i ona je znala da planiram avionom pretražiti okolinu. Uspio sam je nagovoriti da krene sa mnom. Kada je vidjela poruku, nije mogla vjerovati", kazao je Lentz.

Uprkos velikoj grešci, Schaefer je pristala na brak, a vjenčanje je planirano za 19. januar naredne godine.