Zanimljivosti
10

Opsjednut "Malom sirenom": Muškarac nosi peraja u stvarnom životu

Klix.ba
Dvadesetdevetogodišnji Adama Valentine opsjednut je "Malom sirenom" od malih nogu. Vremenom se poistovjetio s likom Ariel, te je počeo nositi peraja u stvarnom životu.

Posjetioci bazena Fitzroy u Melbrourneu su navikli već na ovaj prizor zbog kojeg je okrunjen titulom "gay sirena Melbournea".

"Mama je odvela u kino da gledam' Malu sirenu' 1989. godine i odmah sam se poistovjetio s njom. Ariel je bile nevjerovatna, graciozna, željna znanja, prijateljski nastrojena i super osoba koja je željela izaći vani i istražiti, a ja sam bio mali dječak kojeg su zlostavljali i želio sam izaći iz Newcastela. Bilo je tu mnogo paralela i povezao sam se s pričom", kazao je Adam koji je izvršni PR menadžer jedne firme.

Majka mu je napravila velike rep-peraje koje je oblačio kada se kupao u bazenu iza kuće. No, kada je napunio 17 godina shvatio je da nije cool biti različit", rekao je.

Tu različitost ispoljavao je samo u tom bazenu iza kuće, dok je u stvarnom životu bio odličan plivač, surfer, ragbista i spasilac. Kada je dobio mogućnost da predstavio svoj najdraži film u 11. godini, odabrao je "Malu sirenu".

"Niko nije treptao i bilo je super biti Ariel", kazao je.

Prvi put javni je obukao rep-peraja u januaru 2013. godine na bazenu Fitzroy.

Niko ga nije čudno gledao i komentari su bili pozitivni.

"Mnogo ljudi je željelo probati kostim, a djeca su poludjela. Siguran sam u sebe i zaista uživam u ovoj vrsti vježbe i meditacije u vodi.- Dobijete osjećaj kao da letite", rekao je.

Drugi rep-peraje dobio je za Božić prošle godine, a već je naručio i treći plave boje. Ističe da sada, kada je prošao sve torture, može uživati potpuno normalno u svojoj strasti.