{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opširni formulari za posao u Obaminoj administraciji

F
14.11.2008. u 10:04
0
4
Opširni formulari za posao u Obaminoj administraciji
0
Opširni formulari za posao u Obaminoj administraciji
Foto: AFP/Getty Images/File
Oni koji traže položaj ili posao u novoj administraciji Baracka Obame sučeljeni su s onim što bi moglo biti najopširniji prijavni formular za posao u povijesti neke američke administracije.
U izvještaju New York Timesa od četvrtka kaže se da upitnik od sedam stranica traži odgovore na profesionalna i privatna pitanja, uključujući informacije o bračnim drugovima i odrasloj djeci. Mnoga pitanja pokazuju kako je nova tehnologija izmijenila proces regrutiranja Bijele kuće. Primjerice, u upitniku koji objavljuje New York Times traži se opis bilo kakve poruke elektronske pošte ili SMS-a koji bi mogli dovesti novoizabranog predsjednika u neugodnu situaciju.

Osobe koje se prijavljuju moraju također navesti sve nadimke koje koriste na Internetu, uključujući blogove i poveznice na njihove internetske stranice kao što su Facebook i MySpace.

U još jednoj specifičnosti našeg vremena Obama traži od onih koji se prijavljuju za posao da navedu bilo kakve veze s propalim kompanijama za hipotekarske stambene zajmove Fannie Mae i Freddie Mac, kao i s bilo kojim drugim korporacijama koje će primiti pomoć iz vladinog paketa vrijednog 700 milijardi dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: