Top 10
1

Oni nose titule najbizarnijih živih bića na svijetu

Klix.ba
Tom Leppar i Isobel Varley
Svojim izgledom ili ponašanjem ljudi ali i životinje privlače pažnju javnosti na različite načine. Ovo je top 10 najbizarnijih živih bića na svijetu.

10. Najtetoviraniji stanovnici planete

Tom Leppar (78) i Isobel Varley (76) imaju najistetoviranije tijelo od svih na svijetu. Tom, poznati pod imenom Skye Leppard, svoje tijelo je istetovirao dezenom leopardovog krzna i živi u samoći na Scottish otoku. Isobel je prvu tetovažu-pticu na desnom ramenu, istetovirala u 40-oj godini. Danas joj 93 posto tijela prekriveno tetovažama.

9. Najduže noge na svijetu

Svetlana Pankratova (41) zvanično ima najduže noge na svijetu. Noge ove Ruskinje su duge oko 1,3 metra što je prosječna visina jednog osmogodišnjaka. Igrala je košarku na Virginia Commonwealth univerzitetu u SAD-u i bila nepobjediva.

8. Najveće grudi

Annie Hawkins-Turner iz Georgije u SAD-u ima najveće grudi na svijetu. Obim grudi je preko 2,5 metra, a teške su skoro 50 kilograma. Dugo se stidila svojih grudi, no vremenom ih je počela pokazivati i slikati se za modne časopise.

"Zaljubljena sam u sebe. Svaki put kada dobijem novog doktora ponudi mi operaciju ali ja ne želim operaciju. Imala sam terapiju koja me je naučila držanju i tome kako da se ne povrijedim", rekla je.

7. Najduži penis

Jonah Falcon (41) ima penis dužine 20,3 cm kada je opuštenom stanju, a 34,2 cm kada je u erekciji što je dva puta veće od prosječne veličine.

Postao je poznat 2012. godine nakon što je izazvao uzbunu na aerodormu u San Franciscu kada su policajci primijetili izbočinu u njegovim pantalonama.

6. Najveći magarac

Romulus je naveći magarac na svijetu. Visok je preko metar i 60 cm. Spasili su ga njegovi vlasnici Phil i Cara Yellott kada su ga vidjeli na oglasu za zvijeri na Craiglistu. Živi u Texasu.

5. Žena koje je imala najviše plasitičih operacija

Cindy Jackson (57) je imala više operacija grudi i bora nego iko na svijetu. S namjerom da zadrži mladalački izgled, bišva pop pjevačica je otišla pod nož 52 puta od 1987. godine, a na to je potrošila 71,2 hiljada eura.

4. Najduži jezik

Dvadesetejdnogodišnja Chanel Tapper iz Californije ima jezik dužine iphonea. Njen jezik je du 9,75 cm, što je dva puta više od normalne veličine.

3. Tijelo s najviše pirsinga

Elaine Jackson (47) ima skoro 7.000 pirsinga na i u svome tijelu. Ova Brazilka nikada ne skida skoro tri kilograma teške pirsinge kada ide na spavanje i tvrdi da je ne povređuju.

2. Najduže dlake iz ušiju

Trgovac mješovitom robom Radhakant Baijpai (80) puštao je dlake iz ušiju godinama i one su narasle na impresivnu dužinu od 13,2 cm. Odbija da ih ošiša i smatra ih znakom sreće.

"Žena je uvijek od mene tražila da ih ošišam ali kada je zvanično potvrđeno od Guinnessa da su najduže na svijetu dozvolila mi je da ih zadržim jer predstavljaju vrstu ponosa" , rekao je.

1. Najjači udarac u prepone

Najbizarnije živo biće na svijetu je definitivno Kirby Roy-čovjek koji može podnijeti najjači udarac u prepone.

Stručnjak za borbe je tražio pomoć od američkog gladijatora da ga udari u međunožje na mokroj podlozi. Bez obzira na jačinu udarca, Kirby je zadržao istu pozu.