{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ona je najstarija korisnica Facebooka, ima više od 45.000 prijatelja

24.1.2014. u 09:06
17
18
Ona je najstarija korisnica Facebooka, ima više od 45.000 prijatelja
17
Ona je najstarija korisnica Facebooka, ima više od 45.000 prijatelja
Edythe Kirchmaier
Amerikanka Edythe Kirchmaier zvanično je najstarija korisnica Facebooka. Ona je jučer proslavila 106. rođendan.
Profil je napravila prošle godine zahvaljujući pomoći svojih prijatelja iz medicinske ustanove Direct Relief. Osim toga, ova 106-godišnja starica najstariji je vozač u Californiji kao i najstarija živuća diplomantica Univerziteta Chicago.

Na početku se uopšte nije mogla prijaviti na Facebook zbog ograničenja kada je riječ o godinama. Naime, prilikom registracije nije postojala opcija kod datuma rođenja gdje je trebala navesti da je rođena 1908. godine.

Za inžinjere Facebooka ovo je predstavljalo veliki problem koji su rješavali mjesec dana kako bi se Edythe mogla prijaviti. Do sada niko sa tim godištem nije pokušao napraviti profil na ovoj društvenoj mreži.Kako kaže, veoma je često na Facebooku preko kojeg komunicira sa svojim prijateljima i porodicom.

Međutim, ne potcjenjuje snagu olovke. Naime, ona svakog utorka ide u medicinsku ustanovu Direct Relief odakle šalje pisma donatorima i pomagačima ove humanitarne ustanove u kojoj radi više od 40 godina.

Na Facebooku ima preko 45.000 prijatelja, a stranica Direct Relief koju je osnovala prošle godine ima preko 105.000 likeova. Kako kaže, ne namjerava otvarati profil na nekoj drugoj mreži.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: