Zanimljivosti
0

FOTO / Omiljenom profesoru cijelu učionicu omotali alu-folijom

Sarajevo-x.com
Scott Burr
Scott Burr
Nakon jednosedmičnog odmora, profesor hemije Scott Burr sa koledža Gustav Adolf iz Minnesote se radovao povratku na svoje radno mjesto, na kojem ga je zatekao nesvakidašnji prizor. Kada je otvorio vrata kabineta, nije mogao vjerovati svojim očima. Cijeli kabinet, kao i svi predmeti u njemu, bili su omotani aluminijskom folijom, navodi "Daily Mail".
Njegovi studenti su proveli sedam dana prekrivajući folijom kabinet i sve predmete u njemu. Išli su do te mjere da su folijom omotali čak i olovke.

Profesor Burr kaže da je "ukrašavanje" njegovog kabineta dio tradicije i da je potvrda njegovog dobrog odnosa sa studentima. Kada se vratio sa prošlog odmora, njegov kabinet je bio dekorisan kao piratski brod. Priznao je da su studenti ove godine prevazišli sami sebe.

"Pažnja koju su posvetili detaljima je zadivljujuća. Svaka knjiga je posebno zamotana. Ne samo da je kutija s maramicama bila umotana, nego je i svaka maramica posebno obložena folijom. Iako su kupili sedamdeset metara folije, to nije bilo ni približno dovoljno. Na kraju su iskoristili 186 kvadratnih metara aluminijske folije", rekao je profesor.

Velika količina folije se još uvijek nalazi u kabinetu jer profesor trenutno ima previše obaveza koje mu ne dozvoljavaju da odvoji vrijeme i ukloni je sa predmeta i namještaja.