Zovete li se Ivan?
1k

Okupljanje "1.000 Ivana" krajem jula na Kupresu za obaranje Guinnessovog rekorda

Klix.ba
Kupres
Kupres
Udruženje Kupreški kosci, uz snažnu podršku cijele lokalne zajednice, ovoga ljeta okuplja sve Ivane iz zemlje, susjedstva i dijaspore da zajedno sa svojim porodicama proslave porodičnu nedjelju 30. jula 2017. zajedničkom svetom misom, molitvom i blagoslovom, uz uživanje u ljepotama Kupresa te učestvovanje u zapisivanju tog trenutka u historiji rušenjem Guinnessovog rekorda u okupljanju najviše osoba istoga imena na jednom mjestu.

Brojni nositelji imena Ivan, značenja "Bog je milostiv", odazvat će se ovom dosad neviđenom okupljanju iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i dijaspore. Ime Ivan jedno je od najpopularnijih imena na ovim prostorima kroz desetljeća, a jedan od prvih i najistaknutijih nositelja toga imena je Ivan Krstitelj čiji se dan obilježava 24. juna.

Najvećim okupljanjem upravo Ivana cilj je promovirati porodične i duhovne vrijednosti te obilježiti porodičnu nedjelju 30. jula 2017. misom u Crkvi Sv. Obitelji, koju krasi osam zvonika darovanih od osam srednjoevropskih zemalja povodom katoličkog dana održanog 2005. godine.

U obaranju Guinnessovog rekorda mogu učestvovati Ivani, koji se trebaju prijaviti na 1000ivana.com najkasnije do 10. jula 2017., a na web stranici možete pronaći više informacija o projektu te planu i programu događanja.