Zanimljivosti
23

Ogroman krater pojavio se u prometnoj ulici u Engleskoj

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U Engleskoj pokrajini Hertfordshireu na jugu Engleske, u jednoj od ulica preko noći je nastao krater prečnika 20 metara.

Ulica u kojoj se otvorio krater je naseljena, a iz mjera predostrožnosti evakuisano je 10 osoba. Glasnogovornica Hertfordshirea izjavila je da su gradske službe prije tri dana bile obavještene o maloj rupi koja se pojavila u toj ulici. Međutim, prije nego što su nadležne službe to popravile građani su obavijestili policiju i vatrogasce da je na tom mjestu sada nastao ogroman krater, prenosi Independent.

Stanovnici ulice gdje se pojavio krater imaju problem jer ne mogu ići na posao, niti djeca u školu, a i instalacije su prekinute.

Iz gradske uprave nisu precizirali koliko će trajati popravak ceste pa su savjetovali stanovnicima da pronađu alternativni smještaj.

Ovo nije izolovan slučaj naglih pojava velikih kratera, te je objašnjeno da se velike rupe pojavljuju na terenima gdje se nalaze mekše stijene ispod površine zemljišta. U većini slučajeva i podzemne vode postepeno nagrizaju zemljište što je razlog za ovakve pojave.