{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oglasom na YouTubeu pozivaju nove članice

S
28.1.2009. u 10:39
0
4
Oglasom na YouTubeu pozivaju nove članice
0
Oglasom na YouTubeu pozivaju nove članice
Foto: Ilustracija
Časne sestre u Španiji počele su putem interneta pozivati mlade žene da se posvete samoći i životu u molitvi, kako ne bi bile promorane zatvoriti samostan sagrađen u 14. stoljeću.
Naime, alarmantno mali broj novih iskušenika natjerao je upravitelje samostana San Hose u Andaluziji da stave video snimak samostana na popularnu stranicu YouTube.

Glavna časna sestra Isabel napravila je prvi korak i poslala video sa porukom 'Zašto ne postanete bosnoga karmelićanka?' Ispostavilo se da je majka Isabel postupila ispravno, jer je reklama u kratkom vremenu postigla veliki uspjeh, a do sada je pogledalo skoro 30.000 korisnika. Između ostalog, u reklami se prikazuju časne sestre kako čitaju, mole se, peku hljeb i šiju, dok u pozadini idu promotivne poruke i informacije, kao što su adresa, telefonski broj i e-mail adresa samostana.

Korisnici YouTubea koji su odgledali snimak ostali su zaintrigirani, a većina komentara bili su puni pohvala, prenosi Russia Today.

"Ovaj video šiti ideju mira. Divim se osobama koji su mogu odreći ovosvjetskih uživanja i ponašati se uzorno do kraja života", napisao je jedan korisnik.

Pozitivne reakcije stigle su i iz drugih ženskih samostana: "Internet se pokazao kao dobar način za prikazivanje života u samostanu i posvećenosti Bogu. Sretna sam kad vidim koliko je video snimak španskog samostana pobudio pažnje i mislim da je ovo jedan hrabar korak naprijed", kazala je sestra Joanna Harris iz samostana Svete Marije u Herefordshireu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: