Nakon videa o Palestini
289

Oglasila se psihologinja Ostojić: Dobijam najbrutalnije prijetnje, duboko sam uznemirena

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Psihologinja Danijela Ostojić iz Bijeljine nedavno je kritikovala objavljivanje sadržaja o Palestini i savjetovala ljudima da to više ne rade, a na njenju objavu reagirao je i voditelj Adi Bebanić koji se nikako nije složio s njenim savjetima.
Bebanić je dobio podršku velikog broja ljudi na internetu, a psihologinja Ostojić je u međuvremenu uklonila sporni video te zatvorila svoj Instagram profil za javnost.

Ipak, sinoć se oglasila o cijeloj situaciji, a njezin story prenijeli su i neki od njenih pratitelja kojih ima više od 260 hiljada.

"Duboko sam potresena i uznemirena zbog prijetnji i govora mržnje koji se dešavaju unazad nekoliko dana, kao posljedica nepromišljenog i neodogovornog ponašanja osobe/osoba koje su svojim pogrešnim interpretacijama ugrozili moju sigurnost i sigurnost moje porodice", započela je svoju objavu na Instagram storyju.

"Potpuno su promijenili kontekst moje misli i sadržaja videa u kome sam pričala o mentalnom zdravlju, time iskrivivši sliku o meni široj javnosti, koja je djelovala kroz govor mržnje i prijetnje na najbrutalniji način. Moja energija neće biti usmjerena prema osudi Već prema razumijevanju i oprostu. To je neophodno i za njihovo iscjeljenje i za mioje lično", nastavila je Danijela.

Dodala je da će kao neko ko svojim djelovanjem "promoviše edukaciju i dobro mentalno zdravlje" nastaviti u istom duhu.

"Vjerujte mi, da čovjek koji ima kapaciteta za ljubav, najbolje će razumijeti ovu poruku. Hvala svima koji su naučili nešto iz ove priče. Hvala i onima koji nisu. Ostaje nada da hoće. Vjerujem u njih", poručila je psihologinja.

Potom se oglasio i Adi na svom Instagramu kratko napisavši kako on nema ništa protiv Danijele i da je završio tu priču.